Şöminecim 05.02.2023
#Şömine

Şömine Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Şömine Fiyatlarını Etkileyen Faktörler Nelerdir?

İçindekiler:

Şömineler genellikle evlerin salonlarında kullanılan mimari yapılardır. Bu tarz şömineler hem dekoratif amaçla hem de ortamın sıcak tutulması için terci h edilmektedir.

Şöminelerin fiyatlandırmasına bakıldığında şöminenin çeşidi, bacası, haznesi ve dış giydirmesi fiyatları etkileyen faktörlerdendir. Fiyatları etkileyen bir diğer unsurda şömineleri kaliteli ve güvenli olmasıdır.

Şömineler haznelerine göre de fiyat değişikliği göstermektedir. Bu hazneler döküm ve ateş tuğlası olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Döküm olan hazneler kullanıldığı ortama daha fazla sıcaklık yaymaktadır. Kullanımı da oldukça basit olduğu için fiyat karşılaştırmasında daha maliyetlidir.

Ateş tuğla hazneleri, daha fazla kullanım alanında sahip bir şömine türüdür. Bu hazneler, döküm haznelere oranla daha dekoratif bir görüntü oluşturmaktadır ve genellikle dekoratif amaçla kullanılmaktadır. Ateş tuğlasından yapılan hazneler, üretim aşamasında parlak renkler ve desenler ile süslendiği için hoş bir görüntü oluşturmaktadır. Ancak ateş tuğla hazneleri, ısı elde etmek için yeterli değildir. Bu nedenle fiyatları daha düşüktür.

Uygun fiyata şömine almak isteyenlerin özellikle şömine hazne kapağına dikkat etmesi gerekir. Uygun fiyatlara şömine almak isteyen kişiler, yandan açılan kapak haznelerini tercih etmelidir. Biraz daha pahalı olan asansörlü hazne tarzını da tercih edebilirsiniz. Uygun bir fiyata sahip olan asansörlü hazne modelleri, odanın sürekli sıcak kalmasını sağlar.

 

Şömine Nasıl Yakılır?

Şömine yakmak için ilk olarak en büyük odunları şöminenin tabanına dizin ve bu odunların arasında 3- 5 santimetrelik boşluklar bırakın. Bunların üstüne daha küçük odunları ilk sıra ile dik kesişecek şekilde dizin. Ardından çıra ekleyin. Son sıraya talaş koyun. Ardından şöminenizi yakabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için Şömine Nasıl Yakılır isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.

Şömineler, insanların yaşamında ateşi kullanmaya başladığı eski çağlardan bu yana gelen bir ısınma şeklidir. 100 yıllık bir geçmişe sahiptir. Şömine sisteminde yakılan ateşten çıkan duman, düz bir baca sistemi ile doğrudan dışarı atılmaktadır. Modern kültürde yapıların içlerinde yer alan şömineler, en çok vakit geçirilen alanlarda karşımıza çıksa da birçok yerde ev dışında ya da avlularda da dekoratif amaçla kullanılmaktadır. Sizde şömine hizmeti almak istiyorsanız Şöminecim firmasından gönül rahatlığı ile hizmet alabilirsiniz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim