Şöminecim 09.03.2023
#Şömine

İstanbul Şömine

İstanbul Şömine

İçindekiler:

Şömine, insanoğlunun ısınma ve yemek yapma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayan önemli bir buluştur. Ev sahipleri genellikle evin daha güzel görünmesi için şömine yaptırmaktadır. Yüzyıllardır hayatımızda bulunan şömineler, kimi zaman fiziksel olarak ısıtırken kimi zaman ise görüntüsü ile içimizi ısıtmaktadır.

Şöminede ateş yakmak keyifli olduğu kadar, yanan ateşte bir şeyleri pişirmekte oldukça keyiflidir. En güzeli ise ailenizle ya da sevgiliniz ile bir kış gecesinde yakılan şöminenin karşısında oturmaktır. Sizde İstanbul şömine ile ilgili isteklerinizi gerçekleştirmek için firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

 

Şömine Özellikleri Nasıl Olmalıdır?

Şömine denince akıllara ilk olarak odunlu şömineler gelmektedir. Hareketli bir ateşin kıran ve çatlayan sesleri arasında kahve içmek oldukça keyiflidir. Ancak günümüzde bu tür şömineler pek fazla tercih edilmemektedir.

Klasik odun ile yanan şömineler her şeyden önce dumanı çekmelidir ve güvenli bir şekilde yanmalı olarak tasarlanmalıdır. Bu nedenle şöminenizin düzenine dikkat etmeniz gerekir. Bacanın tavana düzgün bir şekilde takılması için bacanın tavanı en az 1 metre aşması gerekir. Baca çapını belirlerken şöminenin kurulacağı odayı dikkate almanız gerekir. Şöminenizin şekline bağlı olarak kaldırma cam kapaklarını yatay ya da dikey olarak kullanabilirsiniz.

Doğalgazlı bir şömine kullanmak istiyorsanız kapalı hazneli ve uzaktan kumanda ile çalışan modelleri tercih edebilirsiniz. Bu cam kapak ve uzaktan kumanda özellikleri, ateşin ayarını koltuktan bile kalkmadan kontrol etmenizi sağlar.

Bir diğer pratik şömine tipi ise elektrikli şöminedir. Elektrikli şömineler, diğer şömineler gibi ısınma ihtiyacınızı eksiksiz bir şekilde tamamlar. Bu şömineler evin sadece belirli bir bölümünü ısıtacak kapasiteye sahip olduğu için daha çok dekor amaçlı kullanılmaktadır. Estetik bir görüntü için odun ile yanan bir şömine yerine elektrikli bir şömine kullanmak daha kullanışlı olacaktır. Elektrikli şömineler kişiler için daha fazla avantaj sağlamaktadır. Bunun nedeni ise odun ateşi ile yanan bir şömine baca derdi çıkarırken elektrikli şöminede böyle bir sorun bulunmamaktadır. Ayrıca elektrikli şömine dışarıya duman bırakmamaktadır ve ateş sıçratma gibi bir tehlike barındırmamaktadır. Sizde İstanbul şömine hizmetinizde elektrikli şömine için firmamızdan yardım alabilirsiniz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim