Şöminecim 03.02.2023
#Şömine

Elektrikli Şömine Nedir ve Ne İşe Yarar?

Elektrikli Şömine Nedir ve Ne İşe Yarar?

Elektrikli şömineler, normal şömineler gibi ısınma ihtiyacını estetik bir şekilde karşılayan ısıtıcılardır. Bu şöminelerde evin yalnızca bir kısmını ısıtacak kapasite olduğu için daha çok dekor amaçlı kullanılmaktadır. Modern bir görüntü için odunla yanan bir şömine yerine elektrikli bir şömine kullanmak daha sağlıklı bir tercihtir. Elektrikli şömineler, kullanıcılarına daha fazla avantaj sağlamaktadır. Odun ateşi ile yanan bir şömine baca sorunları çıkarabilir ve her yakıldığında temizlenmesi gerekir. Ayrıca odun ile yanan şöminelere düzenli olarak bakım yapılması gerekir. Evinizi taşıdığınız zamanlarda normal şöminenizi de taşıyamazsınız. Çünkü bulunduğunuz evin yapısına uygun olarak yapılmış bir sistem bulunmaktadır. Ancak elektrikli şöminelerde böyle bir durum mevcut değildir.

Elektrikli şöminelerde dışarıya duman bırakma ve ateş sıçratma gibi sorunlarda bulunmamaktadır. Ayrıca elektrikli şöminelerde uzaktan kumanda ile ısıyı istediğiniz şekilde ayarlayarak yanmasını sağlayabilirsiniz. Elektrikli şömineler ikiye ayrılmaktadır. Bunlar iki boyutlu ve üç boyutludur. Çoğunlukla iki boyutlu olanlar tercih edilmektedir. Genel olarak elektrikli şöminelerde ısıtma özelliği bulunmamaktadır. Ancak iki boyutlu şöminelerde istediğiniz zaman ısıtma özelliği ekleyerek kullanabilirseniz.

Üç boyutlu elektrikli şömineler, derin ateşin yanı sıra ateş dumanını da hissetmenizi sağlamaktadır. Bu tür şömineler su buharı sayesinde size duman ve ateş görüntüsünü aynı anda vermektedir.

Elektrikli Şömineler Evi Isıtır mı?

Elektrikli şömineler, normal şöminelere göre bacasız ve doğal odun ateşi ile yanmadığı için zemine boru döşeyerek birikmiş olan sıcaklığı evinize yayamazsınız. Çünkü elektrikli şöminelerin ısıyı biriktirdiği bir bölüm yoktur. Elektrikli şömineler yalnızca bulundukları odayı ısıtır. Bu tür şöminelerin kaliteleri ve çeşitleri
birbirinden çok farklıdır. Bu nedenle ısıtma kapasiteleri de değişiklik göstermektedir. Kaliteli bir elektrikli şömine en fazla 20 m2 kadar bir alanı ısıtabilmektedir. 20 m2 bir alan yaklaşık olarak bir salon ya da büyük bir odaya tekabül etmektedir. Böyle bir alanın ısınması 1 saati bulmaktadır. Bu nedenle bütün evinizin tek bir elektrikli şömine ile ısınması mümkün değildir. Ancak elektrikli şömineler basit kurulumlu ve kolay taşınabilir olduğu için evinizin diğer odalarına da taşıyabilirsiniz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim