Şöminecim 05.02.2023
#Püf Noktalar

Şömine Camı Nasıl Temizlenir?

Şömine Camı Nasıl Temizlenir?

İçindekiler:

Şömine camları, şöminelerde ateşin ardında kalmasını sağlayan, güvenlik ve koruma amacı ile kullanılan cam bir bölmedir. Şömine içerisinde ateş yandığı için içeride havasızlığında etkisi ile duman, kir ve is toplanacaktır. Toplanan bu kir ve is cama yapışacak ve zorlayıcı bir temizlik süreci yaşatacaktır.

Şömineyi uzun süre yaktıktan sonra yeniden yakmak istediğinizde öncelikle temizlemeniz gerekir. Şömine her yandığında odunların küle dönmesi, duman ve is sebebi ile şömine camı kirlenecektir. Şöminenizi temizlerken şömine camınızı da dikkatli bir şekilde temizlemelisiniz.

Şömine camının temizliği farklı yolar ile yapılabilmektedir. Ancak şömine camının uzun ömürlü olması için çizmeden ve yıpratmadan temizlemeniz gerekir. Şömine camını temizlemek için ilk olarak şöminenizin soğumuş bir şekilde beklemesi gerekir. Ardından en doğru yöntem olan püskürtme ile camınızı temizleyebilirsiniz. Şömine camı temizliğiniz için amonyak kullanabilirsiniz. Püskürtücü şişelerin içine seyreltilmiş amonyak ile su koyarak karıştırınız. Yanınıza cam çizmeyen biz bez ya da kağıt havlu alınız. Amonyak karışımlı suyu isli, kirli ve dumanlı olan şömine camınıza sıkınız. Bir süre bekledikten sonra elinizdeki bez ile güzelce temizleyiniz.

Bazı kirler yapışmış ve silince gitmemiş olabilir. Bu gibi durumlarda kağıt havluları seyrek amonyaklı suya batırınız ve şömine camınıza yapıştırınız. Ardından kağıt havluları şömine camından soyarak kurulayınız.

Bir diğer yöntem olarak gazete kağıdı ve su kullanabilirsiniz. Gazete kağıdını ilk suya ardında da küle batırın ve daireler çizerek camınızı silin. Bu yöntem oldukça etkilidir ancak oldukça yorucudur. Tüm bunların yanı sıra Şöminecim cam temizleyicileri de kullanabilirsiniz. Şöminecim cam temizleme suları ile şömine camı üzerindeki isleri ve kirleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

 

Şömine Camı Nedir?

Şömine camı, yüksek ısılar ve alevlere dayanıklı seramik cam ilaveli camlardır. Bu camlar ısı iletkenliği ile ısıyı rahatça dışarıya yayar. Isıyı dışarı yaymasının yanı sıra şöminelerde oluşabilecek ateş sıçramalarının da önüne geçerek oluşabilecek güvenlik sorunlarının önüne geçer. Görselliği bozmadan güvenliği sağlayarak şöminenin başında keyifli ve güvenli zaman geçirmeyi sağlar. İçerdiği seramik cam ilaveleri ile yüksek sıcaklıklara oldukça dayanıklıdır. Uzun süreli kullanımlar sonucu ile cam yüzeyinde lekeler oluşabilir. Ancak temizlemesi oldukça pratik ve kolaydır.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim