Şöminecim 29.03.2023
#Şömine

Taş Şömine

Taş Şömine

İçindekiler:

  1. Taş Şömine Nasıl Yapılır?

Taş şömineler, eski zamanlardan bu zamana kadar gelen, üzerinde yemekler pişirilen ve odun ile yanan klasik şöminelerdendir. Modern tasarıma ayak uydurması için şömine üzerine birden fazla şömine aksesuarı süsleme yapılmaktadır. Yemek pişirme için kullanılmak isteniyorsa şöminenin bahçe, balkon ya da dışarıda olması gerekir. Taş şömine tuğladan yapılmaktadır ve görüntü olarak modern şöminelere benzetilmektedir. İlk önce iç haznesi hazırlanan şöminenin inşasında kullanılacak olan malzemeler kaliteli bir şekilde seçilmelidir.

Taş şömineler diğer şöminelere oranla daha sığ modeller içermektedir. Klasik bir şömine türü olmasından dolayı çok fazla alternatifi bulunmamaktadır ve bu model şömineler en çok kullanılan şömine modelleri arasında yer almaktadır. Taş şömineler ile evinizin içerisinde doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu şömineden faydalanmak için birden fazla yol bulunmaktadır.

 

Taş Şömine Nasıl Yapılır?

Taş şömine tuğladan yapılmaktadır ve hazır şöminelere benzemektedir. Şöminen ilk olarak iç haznesi yapılmaktadır. Şömine yapımında malzeme olarak en kaliteli markaları kullanmak sizin için daha iyi olacaktır. Kazılan çukurun en az yarım metre olması gerekir. Kazılan çukura kum taneleri ve taş parçaları atabilirsiniz. Doldurulan temelin üzeri hava almayacak şekilde kapatılarak neredeyse bir hafta bekletilir.

Bu şekilde zemin tutar ve duvar örülmeye başlanabilir. Duvar örmek için ısıya dayanıklı taşların seçilmesi gerekir. Aksi takdirde ısıya dayanıklı olmayan taşlar ilerleyen zamanlarda sorun çıkarabilir. Duvar diziliminde de taşlar kesinlikle hava geçirmeyecek şekilde dizilmelidir. Ardından baca monte edilerek kurulum tamamlanır.

Taş şöminelerde ateş yakarken meşe odunu ve hazır satılan odunları kullanabilirsiniz. Şöminenin içerisine odun parçalarının düzgün bir şekilde dizilmesi gerekir. Odunlar dik bir şekilde dizilmelidir. İki odunu karşılıklı bir şekilde yakarak şöminenin içerisine atabilirsiniz. Bunun üzerine şömineniz yanmaya başlayacaktır. Ancak taş şömineden çıkan dumanın düzgün bir şekilde dışarı atılması için bacanın doğru bir şekilde konumlandırılması gerekir. Bu nedenle baca yapımını alanında profesyonel olan bir kişinin yapması gerekir. Küçük çocukları, evcil hayvanlarınızı ve etrafta bulunan herhangi patlayıcı maddeleri sıçrayan alevlerden korumak için siperlik kullanabilirsiniz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim