Şöminecim 02.02.2023
#Şömine

Şömine Nedir ve Ne İşe Yarar?

Şömine Nedir ve Ne İşe Yarar?

İçindekiler:

Şömine, içerisinde ateş yakılan, bir bölmeye sahip olan ve bulunduğu ortamı ısıtmak için kullanılan mimari bir yapıdır. Çoğunlukla ortamı ısıtmak için kullanılan şömineler, aynı zamanda kırsal bölgelerde yemek pişirmek içinde kullanılmaktadır.

Şömine içerisinde yakılan ateşten çıkan duman, bir baca sistemi ile doğrudan dışarı atılmaktadır. Modern yapılarda evlerin içlerinde bulunan şömineler, bazı evlerde ev dışında ya da avlularda da bulunabilir ve dekoratif amaçlar ile kullanılabilir.

Ayrıca şömineler modellerine göre de değişiklik gösterebilir. Odunlu şöminelerin yanı sıra elektrikli ve doğalgazlı şömine modelleri de bulunmaktadır.

 

Şömine Modelleri Nelerdir?

Birçok şömine çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan ilki elektrikli şöminelerdir. Elektrikli şömineler, dekoratif olarak güzel bir görüntü oluşturduğu gibi aynı zamanda da basit bir şekilde yanan şöminelerdendir. Şöminecim firmasının sizler için sunmuş olduğu elektrikli şöminelerden her zaman en kaliteli şekilde yararlanabilirsiniz. Bu tarz şömineler siz istediğiniz zaman açılarak yanan ve yine sizin istediğiniz zaman kapanan modellerdendir. Bu şömineyi bir tuş yardımı ile çalıştırabilir ve kapatabilirsiniz.

En çok bilinen bir diğer şömine çeşidi ise doğalgazlı şöminedir. Bu şömine türü ev içerisinde bulunan doğalgaz ile çalışmaktadır. Bunun yanı sıra isteğinize bağlı olarak LPG’de bu şömineler için çalışma aşamasında yer alabilir. Doğalgaz ile çalışan şömineler, elektrikli şömineler ile aynı mantıkta çalışmaktadır. Uzaktan kumanda ya da tuş yardımı ile bu şömineyi çalıştırabilir ardından aynı şekilde de şömineyi kapatabilirsiniz.

Bir diğer şömine türü ise odunlu şöminelerdir. Bu modeller klasik şömine çeşitlerindedir. Uzun yıllardır evlerde yer alan ve içerisine atılan odunlar ile ısı sağlayan bu şömineler, özel bir çalışma mekanizması ile oluşan dumanın baca ile dışarıya aktarılmasını sağlar. Bu tarz şömineler aynı zamanda bacasız şömine olarak da bilinmektedir. Bu tür şöminelere birkaç odun ekleyerek uzun süreli bir ısınma sağlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra odunlu şömineler diğer şöminelere oranla bulunduğu ortama daha farklı bir hava katmaktadır. Bu nedenle birçok evde odunlu şömineler tercih edilmektedir. Sizde bu tarz şöminelerden yararlanmak için Şöminecim firmasından hizmet alabilirsiniz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim