Şöminecim 09.03.2023
#Şömine

Şömine Evi Nasıl Isıtır?

Şömine Evi Nasıl Isıtır?

İçindekiler:

Şömineler, çok eski zamanlardan bu yana kadar gelen ısınma araçlarından biridir ve teknolojinin gelişmesi ile dekoratif amaçlı kullanmayı başlamıştır. Şömine yaptırırken eğer amacınız dekoratiften çok ısınmak ise yaptıracağınız şöminenin bunu sağlayacak özelliklerde olması gerekir. Şömine yapımında daha öncelerde kullanılan ateş tuğlalı açık hazne çeşidinden pik döküm kapalı haznelere geçişle birlikte şömineden elde edilen sıcaklık daha fazla olmaya başlamıştır.

Günümüzde şöminede ısı birçok yöntem ile elde edilmektedir. İlk olarak ısı cam olan ateşin yandığı ön yüzden yüksek derecede sıcaklık elde edilebilir. Ayrıca şöminelerin küpeştesinin üstünde bulunan davlumbazdan da sıcak hava akımı ile ısı elde edilmektedir. Bunların yanı sıra eğer şöminenin bacası üst katlara uzanıyor ise bu odalarda da davlumbaz mantığı ile ısı elde edebilirsiniz. Ancak bu yöntem ile elde edilen ısı oldukça az olacaktır. Evin her tarafını ısıtmak isteyenlere genellikle sulu şömineler tavsiye edilmektedir. Sulu şömine evinizin tamamını kat kalorifer sistemi ile rahatlıkla ısıtabilmektedir.

 

Şömine Isısı Nasıl Arttırılır?

Kullandığınız şömine modeli her ne olursa olsun her şömine tipi için yapılması gereken bazı hazırlıklar bulunmaktadır. Yukarıda şöminenin evi nasıl ısıttığını üstün körü anlatmaya çalıştır. Başta hangi yakıtın tüketildiğini bağlı olarak şömineler bacalı ve bacasız olarak ayrılmaktadır. Bacasız şömineler fazla temizlik gerektirmemektedir. Bu nedenle bacasız şöminelerin kullanımı daha basittir ve mevcut ısısını arttırmak için yapabileceğiniz pek bir şey bulunmamaktadır. Bu tarz şöminelerin kullanışlı yani salon dışında yatak odası ya da koridor gibi alanlarda da rahatlıkla kullanılabilmesidir.

Bacalı şöminelerde ise şömineyi kullanmadan önce yıllık bakım yaptırılması oldukça önemlidir. Araştırmalara göre şömine ile ilgili oluşan kazaların en büyük nedeni temizlenmemiş bacalardan meydana gelmektedir. Yani bacanın temizliği yalnızca ısıyı arttırmak için değil güvenlik açısından da oldukça önemlidir.

Şöminelerde ısı kapasitesi genellikle odanın büyüklüğüne ve şöminenin tipine göre değişiklik göstermektedir. Şömine ve bacanın etkili ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayarak ısı, para ve hayatınızı kurtarabilirsiniz. Eğer evinizde yerleşik bir şömine yok ise sonradan eklenen şömine mevcut odayı ısıtsa da daha fazlasını sunmaz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim