Şöminecim 01.04.2023
#Püf Noktalar

Kuzine Soba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kuzine Soba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İçindekiler:

  1. Kuzine Soba Nasıl Kullanılır?

Isınmak için birçok büyük şehirde merkezi sistem ya da kombi gibi ısıtma sistemleri tercih edilse de kuzine sobanın yeri hala herkeste ayrıdır. Bu tür kuzine sobaları tercih ederken dikkat etmeniz gereken birkaç unsur bulunmaktadır. Bunlardan ilki sobayı kullanmak istediğiniz alanın büyüklüğüdür. Büyük bir alanda küçük bir soba kullanmanız, hem yakıt konusunda hem de ısınma konusunda sorun yaşamanıza neden olacaktır. Bu durumu engellemek için odanıza uygun boyutta bir soba seçmelisiniz.

Bir diğer önemli unsur ise sobanın üretildiği malzemelerdir. Sobanın üretildiği malzeme oldukça önemlidir. Sobanın gövdesi çelik levha ya da sert pik dökümden olması gerekir. Bağlantı yerleri ve soba parçaları ile ızgara altlarından hava sızıntısı olmayacak şekilde birleştirilmesi gerekir. Aksi bir durumda hava sızıntısı olabilir ve bu durum sağlık sorunları yaşamanıza neden olabilir.

Sobanın dış kaplamasında kaç kat boya kullanıldığına ve üst sacının kalitesine dikkat etmeniz gerekir. Üst sacı cam olan soba modellerinde camın dayandığı ısı derecesi ve darbeye dayanıklı olması da oldukça önemlidir.

Tuğlalı ve mermer altlıkları tercih etmek isterseniz, tuğlalarda çatlak olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Altlıkta kullanılan mermerin yüksek ısıya dayanıklı olması da önemlidir.

Kuzine sobalarda baca sisteminin bacanın iyi çalışması ve bağlantı noktalarından sızıntı olmaması gerekir. Baca borularının ağır olmayan malzemelerden sağlam bir şekilde üretilerek hava sızıntısını önlemesi gerekir. Soba borularının ya da bacanın tıkanmaması için düzenli olarak bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz.

 

Kuzine Soba Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin de gelişmesi ile birlikte ısıtma sistemleri de kendini geliştirmektedir. Ancak bazıları için kuzine sobanın yerini hiçbir ısıtma yöntemi tutmamaktadır. Kuzine soba kullanmak isteyenlerin akıllarına ilk olarak sobayı nasıl kullanacakları gelmektedir. Eğer yeni nesil bir kuzine sobaya sahipseniz mutlaka markanın size verdiği kullanma talimatlarını okumalısınız. Eski nesil bir kuzine soba kullanmak için ise ilk olarak kuru kömür ve kuru odun temin etmeniz gerekir.

Isınmak için kullanılan kuzine sobalar, aynı zamanda sahip oldukları fırın özelliği ve ocak işlevi gören yüzey alanı ile yemek pişirmek içinde kullanılmaktadır. Eğer bir soba kullanmak istiyorsanız, sobanın nasıl uyutulacağını da bilmeniz gerekir. Kuzeni sobanız çok yandığında alt ve üst havalandırma kısımlarını hafif bir şekilde kapatarak sobanızı uyutabilirsiniz.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim