Şöminecim 13.09.2023
#Şömine

Elektrikli Şömine Ne Kadar Elektrik Tüketir?

Elektrikli Şömine Ne Kadar Elektrik Tüketir?

İçindekiler:

Her elektrikli şöminenin belirli bir Watt gücü bulunmaktadır. Bu güç, elektrikli şöminelerin saatte ne kadar elektrik harcayacağını belirleyen en önemli kriterdir. Örnek verecek olursak 2000 W bir güce sahip olan elektrikli şömine, saatte 2 kWh elektrik tüketimi gerçekleştirmektedir. Bu durumda bir günde 8 saat boyunca çalışan bir elektrikli şömine günde 16 kWh, bir ayda ise 480 kWh elektrik harcamaktadır. Harcanan elektrik miktarının kaç TL olarak belirleneceği ise elektrik fiyatları ile doğru orantılı bir durumdur.

Elektrikli şöminenin 24 saat içerisinde ne kadar elektrik harcadığı, elektrikli şöminenin W gücü ile alakalıdır. Elektrikli şöminenin W gücü 24 ile çarpılarak, 24 saatte oluşan elektrik tüketimini bulabilirsiniz. Örneğin 2000 W güçteki bir elektrikli şöminenin 24 saat içerisindeki elektrik tüketimi 48.000 W’tır. Bu da 48 kWh eşittir.

Elektrikli şömine kullanırken bazı olanaklara dikkat ederek tasarruf yapabilirsiniz. Tercih olarak W gücü daha düşük olan bir elektrikli şömine seçerek tasarruf yapabilirsiniz. Elektrikli şöminenizi gereksiz yere çalıştırmamalısınız. Ortam ısınız yeterli seviyeye geldiğinde elektrikli şöminenizi kapatabilirsiniz.

 

Elektrikli şömineler iki farklı çeşide ayrılmaktadır. Bunlar iki boyutlu ve üç boyutludur. Çoğunlukla iki boyutlu olan şömineler tercih edilmektedir. Genel olarak elektrikli şöminelerde ısıtma özelliği pek bulunmamaktadır. Ancak iki boyutlu şöminelerde istediğiniz zaman ısı özelliğini ekleyebilirisiniz. İki boyutlu elektrikli şöminelerde genellikle ateş efektleri ile görsel açıdan şömine tadını almanızı sağlanmaktadır. Ancak istediğiniz zaman diğer özellikleri de ekleyebilirsiniz.

Bazı elektrikli şöminelerde farklı ateş görselleri bulunmaktadır. Uzaktan kumanda ile ateşin görüntüsünü değiştirebilir, ısıyı açabilir sağlayabilir ve ısıyı farklı derecelere getirebilirsiniz. Ses sistemleri sayesinde odun ateşi sesi yerine bağlantı kurarak müzikte açabilirsiniz.

Üç boyutlu elektrikli şömineler ise derin ateş efektinin yanı sıra sizin ateşin dumanını hissetmenizi de sağlamaktadır. Tabii ki gerçek bir duman çıkarak sizi rahatsız etmemektedir. Su buharı ile duman ve ateş görüntüsü aynı anda verilmektedir. Bu tür şöminelerin en büyük dezavantajı ısı vermemesidir. Buna rağmen üç boyutlu şömineler iki boyutlu şöminelere oranla daha pahalıdır.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim