Şöminecim 01.04.2023
#Şömine

Doğalgazlı Şömine Nedir?

Doğalgazlı Şömine Nedir?

İçindekiler:

  1. Doğalgazlı Şömine Nasıl Çalışır?

Doğalgazlı şömineler, çalışma bakımından elektrikli şömineler ile benzerlik içermektedir. Doğalgazlı şömineleri kullanmak için doğalgaz sisteminin tamamen yapılmış olması gerekir. Eğer ki kurulan olan doğalgaz sisteminiz ile şömine sisteminiz uyuşmuyorsa LPG yakıtı kullanarak da şömineyi kullanabilirsiniz. Doğalgazlı şömineler diğer tarzdaki şöminelere oranla daha gerçekçidir. Daha tasarruflu olduğu için daha çok tercih edilmektedir.

Doğalgazlı şömineler, klasik şöminelere oranla daha konforludur. Odun taşıma ve sürekli kül temizleme derdi bulunmamaktadır. Doğalgazlı şöminelerin yanması için gerekli olan tek şey ateşleme düğmesine basmanızdır. Sonrasında aynı elektrikli şömineler gibi uzaktan kumanda ile diğer ayarlamaları yapabilirsiniz.

Doğalgazlı şömineler doğaya zarar vermemektedir. Tek düğme ile çalışırlar. Temizli ve baca dertleri yoktur. Yani en zahmetsiz ve en naif şömine çeşitlerinden biridir. Odun görüntüleri oldukça gerçekçidir ve verimli bir çalışma performansı sağlar. Kurulumu oldukça kolaydır. Şöminenin yapılacağı mekanın iç yapılmasında bozulma olmadan şöminenizi konumlandırabilirsiniz. Bu şöminelerin en güzel özelliklerinden biride enerji tasarrufu yapmalarıdır. Günümüz şartlarında enerji tasarrufu oldukça önemlidir.

Bir diğer özelliği ise siperlik gibi ateş sıçramasını önleyecek araçlar kullanmanıza gerek olmamasıdır. Doğalgazlı şömineler, evinizde olan küçük çocuklarınız ve evcil hayvanlarınız için oldukça sağlıklıdır. Çocuklarınız ile güvenli bir şekilde ısınmak için doğalgazlı şömineleri tercih edebilirsiniz.

 

Doğalgazlı Şömine Nasıl Çalışır?

Doğalgazlı şömineler, doğalgaz ya da LPG ile çalışmaktadır. Birçok kişinin doğalgazlı şömine kullanmaktadır. Çünkü bu tür şöminelerde baca derdi, yakıt kullanarak ateş yakma derdi ve iç temizlik derdi bulunmamaktadır. Kullanımı oldukça kolaydır. Uzaktan kumanda ile tek bir tuşla şöminenizi çalıştırabilir ve ısı derecesini ayarlayabilirsiniz.

Modern tarzda tasarlanan evlerde doğalgazlı şömineler sıklıkla görülmektedir. Ateşin görüntüsü oldukça gerçekçidir. Doğal olmayı ve doğal şömine kullanmayı tercih edenler için doğalgazlı şömineler oldukça büyük bir fırsattır.

Doğalgazlı şömineleri kullanmak için evde doğalgaz tesisatının bulunması gerekir. Doğalgaz sisteminizin sağlıklı olduğuna emin olmalısınız. Bu nedenle kurulumun uzmanlar tarafından yapılması gerekir. Herhangi bir doğalgaz kaçağı yaşanmaması için düzenli olarak kontrollerini yaptırmalısınız. Ayrıca doğalgazlı şöminelerde cam temizliği ve iç temizliği oldukça basit ve kolay bir şekilde yapılmaktadır.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim