Şöminecim 09.03.2023
#Şömine

Bahçe Şöminesi Nedir ve Nasıl Kullanılmalı?

Bahçe Şöminesi Nedir ve Nasıl Kullanılmalı?

İçindekiler:

Bahçe şöminesi, dış mekanlara uyumlu, odun, yakıt ya da elektrik ile çalışan farklı modellere sahip bir şömine türüdür. Bu şöminelerin ön kısımları açıktır ve odunlu modellerinde bu açık kısmı ocak görevi görmektedir.

Bu tün şömineleri bahçenizde dekorasyon olarak ya da ısınma amacı ile kullanabilirsiniz. Taşınma özellikleri sayesinde kolayca yer değiştirebilen ürünlerdir. Bahçe şöminesi kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri bahçenizde yanmaz özellikte olan bir zeminin olmasıdır. Taş, çakıl ya da beton zeminler bahçe şöminesi kurulumu için oldukça uygun zeminlerdir.

Eğer ki bahçenizde uygun bir zemin yok ise özel zemin tepsilerinden satın alarak kullanabilirsiniz. Bahçenizin genişliğine ve büyüklüğüne göre şömine ölçülerinizi ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde bahçeniz küçük yapılı ise çok fazla yer kaplamamış olur.

Bahçe şömineleri kesinlikle açık havada kullanılmalıdır. Ev içinde yakılması uygun değildir. Ürününüz yanarken ısınan metal, taş ve diğer kısımlarına temas etmemelisiniz. Cildinizde ciddi yanıklar oluşabilir. Yakıt olarak kömür ve odun kullanmalısınız. Şöminenizi yere devrilmeyecek şekilde zemine sabitlemelisiniz. Şömineyi koyacağınız zeminin sağlam, düz ve yanıcı özellikte olmaması gerekir.

 

Bahçe Şöminesi Nasıl Yakılır?

Bahçenize şömine kurmak istediğiniz zaman ilk olarak ısınma amaçlı kullanıp kullanmayacağınıza karar vermelisiniz. Kullanma amacına göre bahçe şömineleri türlere ayrılmaktadır. Bunlar odunlu bahçe şöminesi, elektrikli bahçe şöminesi ve kimyasal yakıtlar ile yanan bahçe şöminesidir. Ethanol gibi kimyasal maddeler ile yanan bahçe şömineleri oldukça sık tercih edilmektedir. En çok tercih edilen modellerden bir diğeri de elektrikli bahçe şöminesidir. Uzaktan kumanda ile çalışan elektrikli şömineler pratikliği ile size zaman kazandırır.

Bahçe, balkon ya da teras gibi dış mekanlar için kullanılan bahçe şömineleri yerleştirilirken rüzgarın geldiği yöne dikkat edilmelidir. Rüzgarın ters yönden estiği bir alana koyarsanız duman sizi rahatsız edecek şekilde bahçenize dağılabilir.

Bahçe şömineleri isteğe göre hem ısınmak için hem de barbekü olarak kullanılabilir. Kullanıldıktan sonra şömine söndürülerek açık bırakılmalıdır. Bahçe şömineleri sağlam malzemeleri ile uzun yıllar boyunca ısı verimliliğini kaybetmeden kullanılabilir.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim