Şöminecim 01.04.2023
#Şömine

Bacasız Şömine Nedir?

Bacasız Şömine Nedir?

İçindekiler:

  1. Bacasız Şömine Nasıl Kullanılır?
  2. Bacasız Şömineler Güvenli midir?

Bacasız şömine, bioethanol sıvı yakıt ile çalışan şöminedir. Bu şömineler herhangi bir su, elektrik ya da doğalgaz bağlantısı gerektirmemektedir. Kullandığınız mekanda herhangi zehirli bir gaz, duman ya da kül oluşmamaktadır. Bacasız şömineleri evinizde, ofisinizde ve ısınmanın gerektiği her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bioethanol yakıtın içerisinde şeker ve nişasta bulunmaktadır. Bu yakıt türü son zamanlarda büyük bir önem kazanmıştır. Bu yakıt ile ateş yandıktan sonra ortama sadece su buharı ve karbondioksit çıkmaktadır. Pet şişe içerisinde satılan bu yakıtı şöminenin haznesine döktükten sonra uzun bir çakmak ile yakabilirsiniz.

 

Bacasız Şömine Nasıl Kullanılır?

Şömine haznesi yakıt kısmı üst tarafa 0.5 santimetre kalacak şekilde doldurmanız gerekir. Yakıtı doldururken taşmamasına ve sıçratmamaya dikkat etmelisiniz. Yakıt dolumu sırasında şömine ile verilen maşayla birlikte yakmalısınız. Şömine alev aldığında ilk 10 dakika ateşin mavi olması gerekir. Birkaç dakika sonra şöminenin asıl yanma sıcaklığı gelmektedir ve ateşin rengi sarı ya da kızıl renge dönmektedir. Şöminenizi her tutuşturmadan önce yakıt haznesini tamamen doldurmanız gerekir. Şömine ile birlikte verilen maşayla ateşi istediğiniz gibi söndürebilir ya da ateşin yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.

Bacasız şömineler, bacasız mekanlarda ısınma sağlamak için tasarlanmıştır. Günümüzde kullanılan birçok şöminede baca bulunmamaktadır. Bioethanol şömineler, herhangi bir elektriğe ya da başka bir kaynağa bağlı olmadan yanmaktadır.

 

Bacasız Şömineler Güvenli midir?

Bacasız şömineler kesinlikle zararlı değildir. Çünkü kullanılan yakıt nişasta ve şeker bileşenlerinin fermente edilmesi ile oluşmaktadır. Bu şöminede de diğer şömineler gibi gerçek alev yanmaktadır. Bu nedenle ürün yanarken aleve temastan ya da yeni söndüğü zamanlarda daha soğumadan sıcak kısımlara dokunmaktan kaçınmalısınız. Aksi takdirde yanıklar oluşabilir. Ayrıca ürünün alev çevresine koyulan temperli camların sökülmemesi gerekir.

Bu yakıt yenilenebilir bir ener kaynağıdır. Bu yakıt tamamen doğal ürünlerden oluştuğu için kimyasal atık bırakmamaktadır. Yanması ile karbondioksit ve su buharı salınımı yapar. İnsan sağlığını ya da çevreyi etkileyecek gazlar açığa çıkmamaktadır. Şöminenin bulunduğu ortama salınan karbondioksit, fotosentez sürecine katılarak bitkilerin beslenmesini sağlar.

Ücretsiz keşif hizmetlerimizden faydalanmak ister misiniz?

Evinizin sıcaklığına bizim de katkımız olsun! Ücretsiz keşif ile gereksinimlerinize cevap verecek, sizin tercihleriniz doğrultusunda ve ihtiyacınızı uzun yıllar karşılayacak en uygun çözümü sunuyoruz. Keşif hizmeti almak için Türkiye'nin her yerinden bize ulaşabilirsiniz.

İletişim